גלאי נפח – אינפרא אדום (באנגלית: PIR Detector)
או בשמו העממי "עין" הינו אלמנט מזהה תנועה. בניגוד לדעה הרווחת כי גלאי נפח מזהה שינוי בנפח החדר, גלאי נפח מזהה תנועה בעזרת מספר קרניים אינפרא אדומות. עיקרון הפעולה הינו בסיסי הגלאי מודד את הטמפרטורה בקצה כל קרן ובמידה וכל גוף בעל טמפרטורה שונה חוצה את הקרן הגלאי מזהה את שינוי החום ומפעיל ממסר פנימי. מיועד בעיקר לחדרי מגורים ולחללים סגורים
גלאי וילון (באנגלית: Curtain Detector)
גלאי וילון הינו גלאי נפח לכל דבר בעל אלומת גילוי צרה של מעלות בודדות. בניגוד לגלאי נפח בעל אלומה של 110 מעלות בערך. בדרך כלל מיועד להתקנה על גבי חלונות ופתחים בתוך מבנים.
גלאי מגנט (באנגלית: Reed Switch Detector)
גלאי מגנט מורכב משתי יחידות. יחדה אחת הינה מגנט פשוט ואילו היחידה השנייה מכילה קפסולה עם מפסק מתכתי. כאשר מקרבים את המגנט קרוב למפסק המפסק יוצר קצר וכאשר מרחיקים בן השתים המפסק ניפתח.
מיועד בעיקר להתקנה על דלתות, תריסים וחלונות הזזה.
גלאי תקרתי
גלאי תקרתי הינו גלאי נפח שזויות הגילוי שלו הם 360 מעלות, גלאי זה מיועד להתקנה על התקרה. התקנת גלאי תקרתי חוסכת במספר הגלאים המותקנים ומאפשרת שטח גילוי רחב יותר.
גלאי אקוסטי
גלאי אקוסטי הינו גלאי המזהה קול ניפוץ זכוכית וע"י כך מפעיל את האזעקה, גלאי זה אמין ומספיק לו צליל אחד כדי להגיב, הצליל נלכד ע"י מיקרופון המותקן בתוכו, גלאי זה יכול להגיע לגילוי צלילים שאינם נשמעים ע"י בני אדם -צלילים שעוצמתם נמוכה ביותר. גלאי אזעקה זה מותקן בדרך כלל בחנויות ליד חלונות הראווה למניעת חבלה בהם.
גלאי אנטי מסק (באנגלית: Anti Mask detector)
גלאי אנטי מסק הינו גלאי משולב, המכיל גלאי נפח. ולכן כאשר ישנה תזוזה בחלל לפני הגלאי יזהה אותה ובמידה ויהיה ניסיון להסתיר את עינית הגלאי על ידי ריסוס צבע או הצבת מחסום, יחידת ה-IR המייצרת אלומת אור סביב הגלאי תתריע על כך שאלומת האור חסומה.
גלאי קרן (באנגלית: IR Beam Detector)
גלאי קרן כשמו כן הוא מייצר קרן אינפרא אדומה. הגלאי קיים בשני דגמים עיקריים, האחד, משדר ומקלט שני יחידות נפרדות אשר ביניהם עוברות קרן והשני, משדר ומקלט ביחידה אחת המעבירה את הקרן באמצעות מחזיר אור. מיועד להתקנה חיצונית להגנה על מספר חלונות בעזרת קרן אחת או לחצרות, חומות ולשטחים פתוחים.
גלאי טמפרטורה
גלאי טמפרטורה מופעל בזמן עליה או ירידה בטמפרטורה במקום בו הוא מותקן, בדרך כלל מתקינים גלאי זה בתוך חדרי קירור ומקררים למניעת נזק לסחורה במקרה שהטמפרטורה תעבור את הגבול מהטמפרטורה הרצויה. הטמפרטורה הרצויה ניתנת לכיוון.
גלאי כספת
גלאי הכספת הינו גלאי המותקן בתוך כספות למניעת ניסיון חבלה בהם. בגלאי ישנם חיישנים המגיבים לרעש אור חום זעזועים ופתיחת הגלאי עצמו, גלאי זה אמין ביותר וניתן לכוון בו את רגישות הגלאי בהתאם למקום בו הכספת מותקנת, כמו כן ניתן להתקין גלאי זה בחדרי כספות.
גלאי חיצוני (באנגלית: External Detector)
גלאי חיצוני הינו גלאי נפח אשר ראשית מיועד להתקנה חיצונית, המשמעות הינה יכולת עמידה בפני בגשם ובשמש. בנוסף לעמידותם גם צורת הגלאי שלהם שונה, כלומר יכולת הגלאי שלהם איננה מבוססת רק על קרניים אינפרא אדומות בדומה לגלאי הנפח, אלא גם על טכנולוגיה נוספת מבוססת מיקרוגל אשר מייצרות עלומות גל ומזהה שינויים ע"י החזרי הגל בדומה לתצורת התזוזה של עטלפים.
גלאי אלחוטי (באנגלית: Wireless Detector).
גלאי אלחוטי הינו גלאי אשר מעביר את אות הגילוי שלו בשידור רדיו בתדר 433KHZ (ישנם גם גלאים בתדר 866KHZ) למקלט והמקלט מעביר את המידע בצורה קווית למערכת האזעקה או כאשר המקלט הינה יחידה אנטגרלית של מערכת האזעקה.
גלאי זעזועים
גלאי אשר מטרתו לגלות תזוזה חזקה של האלמנט עליו הוא מותקן, לדוגמה קיר גבס, מטרתו לגלות האם מנסים לפרוץ לשטח עליו הוא מגן, ע"י שבירת הקיר.
גלאי סורג
גלאי סורג הינו כגלאי קרן – אך במקום קרן אחת או שני קרניים, יש לו בין 6 ל 12 קרניים אש מותקנות בין המשדר למקלט באלכסון, ובכך יוצר הדמיית סורג
לוח בקרה (באנגלית: Control Panel)
לוח הבקרה הוא ה"מוח" של מערכת אזעקה וכל יחידות המערכת מחוברות אליו.
כל הגלאים השונים, לוחות המקשים, הסירנות והחייגנים מחוברים ללוח הבקרה ובו מתבצע עיבוד המידה ע"י מיקרו מעבד. לוח הבקרה "מחליט" על פי המידע המתקבל מתי יש להפעיל את האזעקה (סירנה) ומתי יש להודיע למוקד וכו'.
ישנם מערכות בהם לוח הבקרה, הסירנה ולוח המקשים משולבים בקופסה אחת אך ברובם לוח המקשים מרוחק מלוח הבקרה כאשר זה האחרון מוסתר ומוגן.
לוח מקשים (באנגלית: Keypad)
לוח המקשים במערכת האזעקה/בקרת אש הוא הקשר בין המפעיל (המשתמש) לבין המערכת ממש כשם שהמוניטור ולוח המקשים הם הקשר שלנו למחשב האישי.
ישנן מערכות המופעלות ע"י מפתח ואין להן לוח מקשים אך היום כמעט לכל המערכות יש לוח מקשים כלשהו. לוח המקשים יכול להיות חלק מהבקרה או נפרד. לוח המקשים כולל לחצנים וכן תצוגה. התצוגה משמשת לצורך הצגת מצב המערכת, האזורים, ו/או על תקלות.
קיימים שלושה סוגי תצוגות עיקריים בלוחות מקשים: תצוגה כותבת (ע"י מסך LCD עם אותיות ומספרים), תצוגת צלמיות (אייקונים), ותצוגת נוריות (LED).
במערכות יקרות יותר (בעיקר כאלו המשולבות עם מערכת בית חכם) ישנם גם לוחות מקשים שהם בעצם לוח מגע גרפי משוכלל (VGA Touch Screen) אשר מאפשר מלבד שליטה על מערכת האזעקה גם צפייה ב מצלמות אבטחה וכד' (ממש כמו מסך של מחשב).
חייגן (באנגלית: Digital Dialer)
חייגן הינו יחידת מודם בסיסית המאפשרת חיוג על קו הטלפון ושיגור אירועים ותקלות למשתמש ו/או למוקד האבטחה.
החייגן בד"כ משולב בתוך מערכת אזעקה אך קיימות גם אזעקות שבהן החייגן הוא חיצוני למערכת ולפעמים אפילו בקופסה נפרדת.
מספרי הטלפון של המוקד ו/או המשתמש מאוחסנים בזיכרון המערכת (כאשר החייגן הוא אינטגראלי) או בזיכרון החייגן (כאשר הוא חיצוני). כאשר החייגן מקבל פקודה, בעקבות אירוע או תקלה, הוא מחייג למספרי הטלפון שבזיכרון ומדווח בהתאם לאירוע/תקלה בפורמט ידוע מראש. כאשר החייגן מחייג למשתמש הוא משמיע הודעה מוקלטת ו/או צליל.
מתאם סלולארי
היחידה היא למעשה טלפון סלולארי לכל דבר הכולל כרטיס SIM. בעזרת יחידה זאת לא ניתן לחייג בעזרת מקשים אלה על ידי צלילים בלבד. לכן היחידה הזאת מדמה צליל קו טלפון של בזק, את החיבור הנ'ל מחברים לכניסת הטלפון במערכת האזעקה. כאשר המערכת רוצה לחייג, היא מזהה את צליל הטלפון שמייצרת היחידה ומחייגת כרגיל אך במקום לעבר דרך קווי בזק המידע עובר ברשת הסלולר.
סוללת גיבוי
בכל רכזת מותקנת סוללת גיבוי למקרה של הפסקת חשמל.
הסוללה מחזיקה בד"כ עד 48 שעות.
צופר חיצוני – פנימי
הצופר הינו מוקד ההתרעה במערכת – מטרתו היא לצפור בעת אזעקה ובכך
להודיע לפורץ כי התגלה, ולהודיע לסביבה כי בבית\עסק יש פריצה.
טמפר (באנגלית: Tamper)
הפירוש של Tamper באנגלית הוא לטפל/ להתעסק.
הטמפר למעשה הינו מפסק אשר מתפקידו לדווח כאשר מנסים להתעסק (לחבל) עם אחד מרכיבי המערכת. בד"כ מפסק הטמפר מותקן כהגנה על המעטה החיצוני של יחידה/גלאי/לוח מקשים/אחר.
אזור (באנגלית: Zone)
ערכת אזעקה שיש לה מספר כניסות לגלאים מחולקת בדרך כלל למספר אזורי הגנה. כל כניסה שכזאת במערכת נקראת אזור.
כל אזור במערכת מיוצג באופן עצמאי בלוח המקשים של המערכת ע"י נורית או מספר או שם
(תלוי בסוג לוח המקשים, ראה: לוח מקשים). כאשר המערכת מופעלת/דרוכה ואחד האזורים נפתח (נפרץ), תישמע אזעקה (כאשר יש סירנה המחוברת ללוח הבקרה)
וישלח דיווח למוקד (כאשר המערכת מחוברת לשרותי מוקד).